Η περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις από την πόλη. Η περιοχή είναι ιδανική για να προσελκύσει απαιτητικούς τουρίστες που αναζητούν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για τους φυσιολάτρες που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια επιστροφή στη φύση, να αναβαπτισθούν στον αναζωογόνο κόρφο της, κι ακόμα τους ανθρώπους που επιζητούν την άσκηση μαζί με την αναψυχή η ορεινή Ναυπακτία είναι ένας παράδεισος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Την ορεινή Ναυπακτία μπορεί κανείς να τη διασχίσει με το αυτοκίνητο ή πεζοπορώντας στις επιλεγμένες και ειδικά χαραγμένες υπέροχες διαδρομές – μονοπάτια μέσα από δάση, μικρές χαράδρες, χείμαρρους, γραφικά χωριά και μία εκπληκτική χλωρίδα.

Στον κόσμο των βουνών της ορεινής Ναυπακτίας η πρόκληση για ανακάλυψη είναι διαρκής και εναπόκειται στη διάθεση και το πείσμα του καθενός να γνωρίσει την αυθεντικότητα των γηγενών και την ατόφια διαχρονική παράδοση, που ξεπετάγεται από τον τρόπο ζωής των υπέροχων αυτών ανθρώπων. Οι επιλογές σας στη Ναυπακτία είναι ανεξάντλητες, όπως ανεξάντλητες είναι και οι ομορφιές της.